geb(r)abbel vanuit mijn kot

received_213845473177528

ik… zit in mijn kot (zoals iedereen nu waarschijnlijk) en omdat ik nu over niet veel anders kan schrijven, schrijf ik maar  over mezelf (zoals eigenlijk altijd op deze blog haha, maar oke) en over het leven hier in mijn kot. Ik vind het hele rare tijden en ik ga ook niet te veel schrijven over corona zelf, maar ik wil wel iedereen sterkte wensen die iemand kent die ziek is (ik hoop van niet uiteraard)! In mijn omgeving is gelukkig nog iedereen gezond, dus ik hoop dat dat zo blijft!

ik… bak. Zoals ongeveer de halve wereldbevolking met bananen in huis heb ik natuurlijk ook al bananenbrood gemaakt, haha! Ook al een paar cakes, granola, een vegan cheesecake (was zo lekker!) en rode vruchtencrumble 🙂 (ik heb al heel veel gegeten dus, oeps) (geen foto want we eten alles direct op haha)

ik… sport. Ik heb deze weken echt mijn sportieve zelf weer naar boven gehaald, want ik ga bijna elke dag lopen met een vriend en ik probeer thuis ook verder te trainen op ropeskipping!


ik… netflix.
Natuurlijk heb ik ook al veel films en series gekeken (niet meer dan normaal eigenlijk, wat ik raar vind, maar oke haha). Everything Sucks is een nieuwe serie die ik heb gekeken en die is wel echt een aanrader! Ook natuurlijk seizoen 4 van la casa de papel was weer heeeel goed, love die serie!

20200424_160518
ik… kampeer
(in eigen tuin dan wel). Ik en wies hadden het idee om een paar nachten in een tent te slapen en het was echt zo gezellig haha! We hadden lichtjes, snacks en netflix, wat wil je nog meer? Echt een aanrader om ook eens te doen 🙂 (ooh en witse kwam ons ’s ochtends begroeten in de tent, zoals je ziet op het gifje)


ik… wandel.
Met ons gezin gaan we nu bijna elk weekend een grote wandeling maken in onze buurt, zo gezellig! Witse (onze hond) is kei blij deze tijd, omdat hij zo veel kan gaan wandelen haha!


ik… lees.
Ik ben ondertussen al in mijn vierde boek van quarantaine begonnen, zo leuk dat ik nu meer tijd heb om te lezen! Twee van die boeken waren wel voor school, maar toch haha (the sun is also a star + post voor mvr bromley, echt aanraders!)


ik…maak.
Tijdens deze rare tijden met veel vrije tijd (heel veel ‘tijd’ in één zin wow) heb ik geprobeerd om ook mijn creatieve zelf weer een beetje boven te halen. Ik begon terug in mijn soort-van-art-journal, trok veel foto’s en maakte een video over één van onze wandelingen! Veel van mijn  foto’s heb ik wel analoog getrokken, dus die moeten nog even wachten voordat ik ze kan zien (spijtig genoeg)!

ik… ruim op. Omdat ik dit al lang wou doen, heb ik eindelijk ook eens mijn kamer en kledingkast helemaal uitgezocht en opgeruimd. En eigenlijk vond ik het wel leuk om te doen (tot mijn verbazing)! In mijn kamer vond ik allemaal spulletjes van vroeger terug en ik heb kei veel herinneringen opgehaald, zo leuk haha! Ook in mijn kleerkast heb ik echte pareltjes teruggevonden, dus ik kan niet wachten tot de quarantaine over is, zodat ik nieuwe outfits kan aandoen (want nu draag ik toch alleen maar een joggingbroek en een hoodie oeps)!

 

Processed with VSCO with c1 preset
ik… luister.
De laatste tijd heb ik Spotify herontdekt! Het enige nadeel is dat ik echt zot wordt van al die reclames (ik heb geen premium dus), maar voor de rest is het zo’n leuke manier om nieuwe muziek te ontdekken en albums te luisteren! Ik heb vooral naar Oh Wonder en The Lumineers geluisterd de laatste tijd, zoooo goed omg! Ook ben ik de laatste tijd echt verslaafd aan de podcast ‘Potterless’, zo leuk om te luisteren tijdens een wandeling of tijdens het lopen. Het gaat over een man van 26 die voor de eerste keer Harry Potter leest en hierover samen met gasten in discussie gaat en erover praat (klinkt echt stom, maar is zo leuk haha!).


ik… mis.
Ik kijk er echt al uit om mijn vrienden terugzien! Ik vind het niet zo heel erg om alleen met mijn gezin in lockdown te zitten, het is wel best gezellig hier, maar toch mis ik samen strijk gaan, inside jokes, elkaar zien (zonder videochat met slechte wifi haha), random fotoshoots, dansen en samen eten haha! Ook de chiro is afgelast en ik mis onze groep echt! Ook veel van onze evenementen zijn afgelast, zo sad! Maar we halen die wel in hopelijk 🙂

wel, dit was mijn monoloog vanuit mijn kot over mijn oh zo spannende leven hier haha!
oh en nog één boodschap voor alle mensen die zich (zoals ik) soms onproductief voelen in deze tijden waarin iedereen zo creatief en productief lijkt:

“productief kun je plakken op alles waar je gelukkig van wordt”

Het is niet omdat je nog geen 58934 nieuwe hobby’s hebt gevonden of al je schoolwerk ineens in orde hebt dat je niet productief bezig bent, als netlixen, wandelen of bakken jou gelukkig maakt, is dat even productief!

groetjes,